«Forsoning»

I 2020 besøkte jeg Granavollen sammen med min søster Elisabeth T Høghaug og daglig leder ved Glasslåven kunstsenter Hilde Nyeggen Martinsen. På det tidspunktet hadde jeg lenge tenkt på å sette i gang et eget komposisjonsprosjekt og jeg ble spurt om det kunne vært interessant med et arbeidsopphold. Da jeg var der både oppdaget og falt jeg for “søsterkirkene” Nikolai-og Mariakirken, to steinkirker bygget på 11-1200 tallet. Kirkenes mystiske historie og kulturhistoriske betydning fikk meg til å tenke over mulighetene for å gjøre noe musikalsk som kunne sette enda mer fokus på dette unike stedet.

I Januar 2021 var jeg på en ukes arbeidsopphold for å bli litt mer kjent med stedet. Jeg fikk omvisning i kirkene og ble ennå mer kjent med området, samt historien rundt. Dette ga mersmak og da jeg kom hjem skrev jeg ned tanker rundt prosjektet og og søkte NOPA om arbeidsstipend i form av såkornsmidler. I slutten av mars fikk jeg innvilget 30 000 kr for å kunne bo og jobbe ved Glasslåven kunstsenter i kirkenes omgivelser vår/sommer 2022.

Jeg kom til Granavollen i starten av mai og planen er i første omgang å være her ut Juni. Nå har jeg fått med meg forfatter Leif Høghaug som har kontor på Glasslåven. Han kan veldig mye om historien rundt både området og kirkene noe som gir prosjektet en større dybde. Vi skal nå søke midler til komposisjon og tekstskriving fra kulturrådet 2 juni før den store søknadsrunden i September hvor vi håper å få midler til å involvere koreograf, produsent, musikere, lyd, lys, foto m.m. Prosjektet vil mest sannsynlig bli tverrfaglig , har foreløpig arbeidstittel “Forsoning” og vi har mange spennende tanker som vi gleder oss til å dele etterhvert som ting faller på plass. Planlagt premiere er høsten 2022.

Leave a Reply